Puszysty omlet na słodko to najsmaczniejsza forma podania jajek dla dzieci. Twoje dziecko poprosi o dokładkę. Z kilku składników wyczarujemy pyszne śniadanie lub kolację. Zobacz jak w prosty sposób zrobić omlet na słodko.
Kategoria: Blog pszczelarski
Indeks glikemiczny miodu
Śledzie po kaszubsku z rodzynkami
Śledzie po cygańsku
Lubisz słodko pikantne smaki? Jeśli tak to zapraszam na pyszne śledzie po cygańsku w aromatycznym sosie musztardowo keczupowym z domieszką miodu oraz czosnku. Przepis jest banalnie prosty, a potrawę wykonasz błyskawicznie. Wystarczy pokroić śledzie i wymieszać z sosem. Potrawa jest najlepsza na drug dzień, gdy przegryzą się wyraziste smaki.
Ryba po grecku przepis babci
Najlepsza ryba po grecku z przepisu babci. Jest tak dobra, że musisz ją koniecznie przygotować. Na wigilijnym stole to obowiązkowa potrawa, która kojarzy mi się ze smakami dzieciństwa. Sekret tkwi w aromatycznym, słodko kwaśnym farszu i doborze ryby. Zobacz jak w prosty i szybki sposób krok po kroku zrobić rybę po grecku.
Miód akacjowy – cenne składniki odżywcze i zastosowanie
Miody bardzo często są stosowane jako zamiennik białego cukru, gdyż w odróżnieniu od niego miód posiada wiele cennych składników odżywczych, które pozytywnie wpływają na działanie ludzkiego organizmu. Jakie składniki odżywcze zawiera miód akacjowy? Kiedy warto go stosować? Miód akacjowy – właściwości Miód akacjowy, wbrew powszechnym opiniom, nie jest pozyskiwany z prawdziwej akacji, a z robinii […]
Krystalizacja miodu. Dlaczego miód się krystalizuje?
Krystalizacja miodu jest naturalnym procesem gęstnienia i zamiany formy płynnej w stałą. Absolutnie nie wpływa na skład i jakość miodu. Osoby przyzwyczajone to miodów z półek marketów mają błędne przekonanie, że miód zawsze występuje w formie płynnej. Chcesz dowiedzieć się dlaczego miody przechodzą z patoki w krupiec oraz poznać czas krystalizacji? Jeśli tak, to zapraszam […]
Co można zrobić z miodem? 5 zaskakujących pomysłów
Miód, nazywany jest niekiedy “płynnym złotem”, co jest niewątpliwie doskonałym określeniem tego cudu natury. Naturalny miód zawiera w sobie niepowtarzalny zestaw witamin i mikroelementów, które sprzyjają naszemu zdrowiu. Ponieważ ma słodki smak jest często wykorzystywany do słodzenia napojów, ale to nie jedyny sposób wykorzystania tego produktu. Oto 5 pomysłów na wykorzystanie płynnego złota w kuchni. […]
Miód dla dzieci
Według pediatrów miód dla dziecka warto podawać regularnie szczególnie w sezonie jesienno zimowym. Sprawdź od kiedy podaje się miód dzieciom i w jakich ilościach. Dowiedz się jakie są najlepsze miody dla dzieci. Co dobrego może przynieść miód w diecie naszego dziecka? Czy jest w stanie pomóc w niektórych dolegliwościach? Zapraszamy do artykułu, w którym opowiemy […]
Brak apetytu w ciąży – jakie mogą być jego źródła?
Wbrew stereotypom brak apetytu w ciąży jest częstym problemem, który może wynikać z wielu różnych przyczyn. Brak apetytu u kobiety ciężarnej może być niepokojący, dlatego warto poznać jego przyczyny i dowiedzieć się, jak sobie z nim radzić. Brak apetytu w ciąży – możliwe przyczyny. Brak apetytu w ciąży jest problemem o wiele powszechniejszym, niż może […]