Woda z miodem i cytryną to moja codzienna dawka energii, witamin i zdrowia. To najlepsza forma profilaktycznego spożywania miodu na co dzień. Dowiedz się ile należy odczekać po rozpuszczeniu miodu w wodzie oraz po co jest cytryna. Jak pić wodę z miodem i cytryną?
Kategoria: Miód w kuchni
Mleko z miodem, czosnkiem i masłem
Mleko z miodem, czosnkiem i masłem to naturalny antybiotyk. Kojarzy mi się z beztroskim okresem dzieciństwa. Chociaż połączenie tych składników nie brzmi apetycznie, mikstura jest skuteczna w walce z przeziębieniami i działa cuda. Dowiedz się jakie właściwości ma miód w połączeniu z mlekiem, czosnkiem i masłem. Sprawdź jak zrobić ten magiczny napój.
Czym jest detoks sokowy?
Detox sokowy jest to nic innego, jak dieta, która polega wyłącznie na spożywaniu soków z produktów najwyższej jakości, czyli takich, które są w stanie przyswoić do naszego organizmu wiele niezbędnych składników odżywczych. Taki rodzaj diety w obecnej chwili stał się bardzo modnym rozwiązaniem dla osób, które chcą nie tylko zrzucić kilka zbędnych kilogramów, ale również […]
Puszysty omlet na słodko dla dzieci
Śledzie po kaszubsku z rodzynkami
Śledzie po cygańsku
Lubisz słodko pikantne smaki? Jeśli tak to zapraszam na pyszne śledzie po cygańsku w aromatycznym sosie musztardowo keczupowym z domieszką miodu oraz czosnku. Przepis jest banalnie prosty, a potrawę wykonasz błyskawicznie. Wystarczy pokroić śledzie i wymieszać z sosem. Potrawa jest najlepsza na drug dzień, gdy przegryzą się wyraziste smaki.
Ryba po grecku przepis babci
Najlepsza ryba po grecku z przepisu babci. Jest tak dobra, że musisz ją koniecznie przygotować. Na wigilijnym stole to obowiązkowa potrawa, która kojarzy mi się ze smakami dzieciństwa. Sekret tkwi w aromatycznym, słodko kwaśnym farszu i doborze ryby. Zobacz jak w prosty i szybki sposób krok po kroku zrobić rybę po grecku.
Miód akacjowy – cenne składniki odżywcze i zastosowanie
Miody bardzo często są stosowane jako zamiennik białego cukru, gdyż w odróżnieniu od niego miód posiada wiele cennych składników odżywczych, które pozytywnie wpływają na działanie ludzkiego organizmu. Jakie składniki odżywcze zawiera miód akacjowy? Kiedy warto go stosować? Miód akacjowy – właściwości Miód akacjowy, wbrew powszechnym opiniom, nie jest pozyskiwany z prawdziwej akacji, a z robinii […]
Krystalizacja miodu. Dlaczego miód się krystalizuje?
Krystalizacja miodu jest naturalnym procesem gęstnienia i zamiany formy płynnej w stałą. Absolutnie nie wpływa na skład i jakość miodu. Osoby przyzwyczajone to miodów z półek marketów mają błędne przekonanie, że miód zawsze występuje w formie płynnej. Chcesz dowiedzieć się dlaczego miody przechodzą z patoki w krupiec oraz poznać czas krystalizacji? Jeśli tak, to zapraszam […]
Co można zrobić z miodem? 5 zaskakujących pomysłów
Miód, nazywany jest niekiedy “płynnym złotem”, co jest niewątpliwie doskonałym określeniem tego cudu natury. Naturalny miód zawiera w sobie niepowtarzalny zestaw witamin i mikroelementów, które sprzyjają naszemu zdrowiu. Ponieważ ma słodki smak jest często wykorzystywany do słodzenia napojów, ale to nie jedyny sposób wykorzystania tego produktu. Oto 5 pomysłów na wykorzystanie płynnego złota w kuchni. […]